fredag 4 juli 2008

Spegelvänt?

Dags att gå igenom EM lag för lag. Först ut är laget på den sämsta slutplaceringen, såklart.

(matcher-vinst-oavgjord-förlust-målskillnad-poäng)


16. Grekland----3---0--0--3---1-5----0

Vi fick höra att vi underskattade Grekland och så stod de där efter en halvtimme och rullade boll på egen planhalva i premiären. Jag köpte aldrig idén om underskattning, men självklart trodde man att de skulle prestera mer än tre raka nederlag och endast ett mål, mot ett lag som inte hade något att spela för.

De regerande europamästarna, som svenskarna så gärna villa påmina oss om att Grekland faktiskt är, slutade alltså sist i turneringen där de skulle försvara sin titel (i teorin), och det går inte att snacka om små marginaler som förklaring. Man blev helt enkelt överkörda i premiären, eller lät sig bli det om man nu så vill.

Men bilden kunde ha sett lite bättre ut om man inte fått domaren emot sig i andra halvlek av matchen mot Ryssland. Många speldestruktiva filmningar gick hem och bland annat en väldigt tveksam offsideavblåsning hindrade det som förmodligen hade inneburit 1-1.

Det är nog inte så svårt att gissa sig till vad problemet är. Stommen i lagen från EM 2004 är fortfarande kvar och Bassinas, Dellas, Karagounis, Charisteas, Seitaridis etc. är inte bättre spelare nu än vad de var för fyra år sen.

Hopp finns ändå att kvala sig till sitt andra VM genom tiderna tack vare en minst sagt gynnsam lottning i kvalet där de värsta motståndarna är Schweiz och Israel.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer: