fredag 29 augusti 2008

12


9. Genoa

Till skillnad från Palermo fick Genoa i alla fall senast ut maximalt av sin starka trupp, och jag räknar med att de fortsätter på rätt väg, med de fantastiska fansen i ryggen.

Förra säsongen gick de från att ha enorma problem med att göra mål till att bli ett av ligans mest underhållande lag med många målfyrverkerier.

Nu är den omedelbara frågan vad Marco Borriellos frånvaro innebär. 19 mål är inte att fnysa åt. Men jag har fortfarande svårt att se honom som en storstjärna. Kanske var det Genoa som gjorde honom bra? I vilket fall han kan ersättas ganska lätt.

Det är mest på mittfältsfronten som Genoa har breddat ut sen senast. I anfallsväg är Raffaele Palladino från Juventus det stora utropstecknet. Men jag har nog ännu mer förtroende för honom. Palladino tillhör kategorin Spelare som får oerhört mycket utrymme i media utan att lyfta en fot bara för att de spelar för en storklubb. Om man inte uträttat särskilt mycket vid 24 års ålder, då talar väl det mesta för att man inte kommer att bli mer än en genomsnittlig spelare i Serie A? Palladino var utlånad till Livorno för tre år sen, och efter en hygglig start tappade han en ordinariepalts i startelvan. Sen blev han återkallad till Juventus och där slutar historien. Det behöver inte bli någon stor flopp i Genoa, men jag har svårt att se honom göra mer än 10 mål. Kanske dags för argentinaren Figueroa att istället ta på sig rollen som den store målskytten. Han var ju rätt het i sitt landslag för några år sen.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: