söndag 10 augusti 2008

Allt har sitt pris?

Real Madrid försökte i flera år förgäves, men till slut verkar Kaká vara på väg bort från Milan, på riktigt.

Ryktet som Aftonbladet nämner om att det delvis ska handla om att Kaká är sur på klubben han tillhört sen 2003, för att de minsann inte låtit honom delta i OS, till skillnad från Ronaldinho, tar jag inte bara med en nypa salt, jag tror det är skitsnack rakt av. Jag tror inte att Kaká bryr sig överdrivet mycket om en turnering där de största stjärnorna saknas. Men det är sak samma om det är Scolari eller de enorma summor cash som Chelsea erbjuder, som lockar. Eller om det är att Kaká deltog i Milans senaste storhetsperiod, 2002-2007, och därefter sett sitt lag tappa både i ligan och Champions, och har nu kanske ingen större lust att ingå i projektet återuppbyggandet av Milan. Särskilt när han som bäst kommer att ha gått 1,5 år utan CL-spel om han stannar i Milan.

Det väsentliga är att han i så fall lämnar en klubb med den sortens historia och prestige som Chelsea bara kan drömma om. Och hur elegant London än är för de som har råd, har jag svårt att se honom blomstra på samma sätt i Premier Leagues trista TV-spelsarenor. Konstnären fast i en labyrint?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant att läsa. Vill bara berätta att Chelsea har nu spelat ett mycket mer spännande spel, påminner mycket om gamla (har ingen koll på dom nu) Ajax, och jag tror att Kaká kommer att stortrivas där

P.S. Engelska ligan är värdens bästa liga, och passar det då inte bra om värdens bästa spelare spelar dä ???

Ha de gööt mannen :)

Hossein Nayebagha sa...

Jag tycker inte att PL står ut som den tveklöst bästa ligan. De tre stora - PL, Serie A och La Liga - är mer eller mindre jämnstarka. Alla tre har svagheter och styrkor. Det finns mer pengar i PL och det köps fler utländska spelare... Men många av dessa är inte direkt storstjärnor. De kommer till England för att vara vanliga truppspelare, av vilka det finns gott om italienare i Serie A, där de italienska dussinlirarna är bättre än de engelska som nästan verkar vara ett utrotningshotad art...

Iaf, jag tror inte heller att själva fotbollen som spelas är mindre roligt i Chelsea än Milan. Menar snarare att hela den italienska fotbollskulturen just nu passar Kakás konster bättre än Englands elit, där man sålt ut själen för länge sen. Och Chelsea är tyvärr ett praktexempel på en sådan fotbollsmiljö.