torsdag 28 augusti 2008

Sieg Heil!

(Sorry, kunde inte låta bli...)

11. Lazio

Den relativt låga placeringen betyder inte att jag underskattar Lazio. Snarare ett tecken på Serie A:s oerhörda konkurrens just nu.

Efter en succésäsong följt av en kalkonsäsong tack vare satsningen på Champions borde Lazio nu återfinna sig i en mer balanserad tillvaro, vilket för några år sen hade inneburit någonstans runt 7-8:e plats, om inte högre. Men nu är det som det är. Starka och satsande nykomlingar har förändrats förutsättningarna.

Som vanligt är bredden styrkan i Lazio. Det finns inga storstjärnor, men det finns många duktiga spelare som skulle platsa i många andra lags startelvor. Mudingayi och Behrami är två kännbara förluster, men Matuzalem och Foggia är två tunga tillskott och det kanske blir lite ordning på målvaktssidan också. Den argentinske keepern Carrizo får starta på riktigt den här gången, efter att ha hamnat i strul på grund av sitt pass förra säsongen. Då fick en usel gubbe och en gröngöling ta hand om bollarna och det gick verkligen inte bra.

Som sagt, det ser väldigt bra ut om man kollar på truppen. Även på tränarhåll finns kontinuiteten och tidigare framgångar. Någon inblandning i bottenstriden blir det inte tal om den här gången (det var inte bortom horisonten senast).


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Malena sa...

Lazio har ökat sina sålda säsongsbiljetter från 14 000 förra året till 21 800 i år, medan alla andra har ungefär samma eller färre. Är det inte otroligt konstigt?

(Jag har stått med några killar i Lazios kurva som sjöng bland annat "Hitler is my friend", så rubriken är ganska nära verkligheten.)

Hossein Nayebagha sa...

Haha, det är fortfarande lustigt för mig. Finns det nåt bättre än att garva åt sina egna skämt?

Aja, det som är kul är inte själva kopplingen utan hur, när och var. Jämför med de andra lagrubrikerna, så kommer Lazio och det står ett utropstecken också efter, som värsta ironiska påhejarsslagordet inte från ett gäng ollon på Curva Nord utan från en glad sporttidning typ.

Ok, enough analys av saker man gjort för 10 minuter sen.

Utan att ha bra insyn i nyheter om publikläget i Lazio kan man kanske utgå från två mest troliga orsaker.

A. Att den kanske var exceptionellt dålig av någon anledning förra säsongen

eller

B. Extrapris. Man tror inte att det skulle spela roll för fotboll men i Serie A verkar det funka alltid. Cagliaris publiksiffror sköts i höjden förra vårsäsongen. Redan innan det var uppenbart att något stort var på gång. Jag minns inte om jag såg någon artikel eller annons, men jag är rätt säker på att de helt enkelt halverade prisen för att få dit folk. Samma sak var det med Napoli för några år sen. Iofs gäller detta säsongsbiljetter, men det borde kunna ge ungefär samma effekt.

Malena sa...

Tror inte de sänkt priset, men de har tydligen gett bort 10 000 kort till barn under 14. 10 000 låter väldigt mycket... Hela publiken kommer bestå av småungar.

Och så har Lotito kommit på att man kan köpa in sig på en specialtröja som spelarna kommer ha under derbyt. Om man köper säsongsbiljett och dessuom specialtröjan för 85 jävla euro så trycker de ens namn på tröjan som spelarna kommer spela med.

Han är ett PR-geni, den där Lotito.

Hossein Nayebagha sa...

Ok, då kommer Lazois hemmamatcher den här säsongen att domineras av IRR och en massa småknattar. Verkar lovande.

Det där med att köpa sitt namn på lagets tröja är ju en stor skymf mot klubben. Undrar vad man hade sagt om en PL-klubb gjort samma sak...