lördag 23 augusti 2008

Rätt klimat för Zenga?


15. Catania

Har man råd att köpa en spelare som Dica, då är man för bra för att åka ur.

Skämt åsido, det är en mycket tung värvning för ett italienskt bottenlag. En landslagsman på uppgång från ett av östeuropas hetaste ligor visar att resurser fortfarande finns i Catania. Med en hyfsad bredd i truppen, ett par års rutin i högsta ligan, och relativt bra publiktryck talar mycket för att Catania kan klara sig igen.

Om det finns något som talar emot en femtondeplats är det Walter Zenga. Den gamle målvaktslegenden från Inter är en profil, kanske rätt man att komma in och lyfta ett lag som slåss om överlevnad i ligans slutspurt. Men annars kan jag inte komma på någon halvdåre till fotbollsspelare som senare har lyckats bra även som tränare. Kaxighet ger auktoritet, men hetlevrade surskallar, ger de stabiliteten?

Jag hoppas i alla fall att mina misstankar mot Zenga besvaras av svaga reultat, eftersom Catania ändå lär bli en av Cagliaris konkurrenter om nytt kontrakt. Även om jag alltså tippar en lagom bekväm position, ingår de ändå i en grupp av 7-8 lag som vi ska kunna slå om allt stämmer i en match.

Inga kommentarer: