söndag 24 augusti 2008

Kairo Jr


13. Torino

Rolando Bianchi är tydligen klar för Torino. Då skulle jag kanske skjuta upp laget några positioner om jag skulle göra om listan idag?

Han återförenas för övrigt med Nicola Amoruso. Tillsammans hade dessa två en oförglömlig säsong i Reggina för två år sen. Och nu har de på pappret en betydligt bättre omgivning också.

Men det garanterat inget. Amoruso håller fortfarande en hög nivå, men jag kan bara anta att han är lite sämre än för två år sen. Bianchi är tyvärr något av en one-hit-wonder. Att han håller i Serie A är givet. Han hade en hel del erfarenhet även innan den där säsongen. Men det går inte att jämföra. Och att han håller i Serie A gör inte honom till Torinos frälsare direkt. Om Bianchi ska räknas just som en rejäl förstärkning, då har han en del att bevisa.

Att lyfta fram Torinos resurser i form av duktiga spelare i truppen är hursomhelst inget som övertygar om att det kommer att gå särskilt bra i den tredje raka säsongen.

Om man ska sammanfatta det forna storlaget efter återkomsten till högsta serien 2006/07, kan man säga att Torino är ett storlag i miniatyr. Man köper väldigt många spelare och gör sig av med många. Kontinuiteten saknas, och pressen på tränarna är hårda. Kompetenta spelare kryllar det av, men inga riktiga storstjärnor. Det är alltså hela paketet i mindre format.

Presidenten Urbino Cairo sägs vara något av en Berlusconi-adept, men än så länge har han inte lyckats förvandla sina stålar. Med den truppen som den förre tränaren Walter Novellino förfogade över förra säsongen hade Torino kunnat klara en Uefacupplats. Istället fick man det nästan lika svettigt som säsongen innan. Di Michele, Grella, Di Loreto, Corini, Barone, Rosina, Diana, Recoba, Stellone, Ventola, Lanna... Det borde åtminstone ha säkrat en trygg tillvaro i mitten av tabellen.

Nu är Recoba och lagkaptenen Commotto borta och Di Michele tros lämna. In kommer Amoruso och Bianchi. Inget fundamentalt som har ändrats.

Kanske finns det viss kontinuitet ändå om man ser till spelarmaterialet. Jag har inte det svart på vitt men grundstommen verkar ändå vara kvar i skrivande stund. Då kanske tipset inte är så dumt.

Inga kommentarer: