måndag 9 juni 2008

Första skrällen

Så känns det. 3-0 till Holland är makalösa siffror som ingen lär ha sett i förväg. Jag hade betraktat 2-1 som en överraskning, men 3-0. Speglar varken spelarmaterial eller matchbild.

Man kanske borde ha anat att nåt var fel av Donadonis startelva. Ex-Milanesen Donadoni har på nåt sätt missat att många skyller Milans fiaskosäsong bland annat på det märkliga i att starta med både Ambrosini och Gattuso. Att det är tecken på att Ancelotti har varit i klubben för länge, blivit kompis med vissa, och gör därmed inte alltid det bästa för laget.

Backlinjen såg inte heller särskilt fräsch ut. 35-årige Panucci. Vad gör han här? Det är en sak att prestera mot Skottland i kvalet, en annan att möta ett taggat Holland inför 20 000 orangeklädda dårar i slutspelet. Barzagli och Matrix inte några säkra kort heller, även om jag kan ha förståelse för att den sistnämnde spelar. I Panuccis fall är väl problemet snarare att Italien under flera år inte spelat in en yngre högerback. Varför måste man alltid vänta tills fiaskot är ett faktum innan man agerar? Massimo Oddo är ju inte heller något att hänga i julgranen.

Innan matchen var jag övertygad om att Italien skulle vara det starkare laget, mest för Hollands svaga försvar. Men där ser man hur lätt det är att vara efterklok. Italiens gubbförsvar faller sönder och Hollands håller tydligen. Det var inte Hollands försvar som avgjorde, men om man ser till helheten spelar i dem i alla fall inte med De Boer i Bogarde i försvaret, typ.

1-0 är offside i mina ögon. Någon av de tre domarna borde ha koll på att Panucci inte avsiktligt steg av planen. Att det sen är Van Nistelrooy som är inblandad, är bara typiskt. För fyra år sen startade han debatten om "andralägesoffside". Det där med att man inte påverkar spelet i första läget, men sen får passen och kan slå in bollen i friläge. Att den regeln inte sopas är för övrigt helt sjukt.

Annars noteras att efter den sjätte matchen, har fortfarande inte två lag gjort mål i en och samma match.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: