torsdag 19 juni 2008

Klåze

Känslan för att Tyskland skulle bli en obehaglig överraskning för Portugal blev alltså sann. Först nu blev det uppenbart att Portugals brist på en riktig killer i straffområdet verkligen är ett hinder på vägen till en finalplats. Ungefär som mot Frankrike i VM-semit senast.

Tyskland hade redan fått sig en läxa i gruppspelet. De kunde inte råka ut för något som inte redan hänt. Och det var precis det Portugal saknade ur ett större perspektiv, bortsett från detaljen med anfallare. Turkiet och Tjeckien är inga dåliga lag, men Tyskland är en annan femma.

Imponerade för övrigt av tyskarna att ta ut några spelare som varit bra och inte påverkas av det. Tänker på Fritz och Frings. I och med segern är man nog back-on-track som turneringens huvudfavorit.

Det som är mycket störande är den ytliga kommenteringen om hur "tyskarna är ju alltid med där framme" när deras chanser ska komma på tal. Är inte det att förminska Tysklands prestationer genom att knappt diskutera dem? Att bara hänvisa till tidigare meriter som knappast har något med dagens Tyskland. Klinsmanns jobb betraktades ju som en revolution och det låg en hel del i det. Det finns fortfarande mycket tyskt i det här laget, men de spelar också något av Europas mest underhållande och anfallsglada fotboll. Det kunde man inte riktigt säga om Reuter, Buchwald, Berthold, Augentahler, Bein o s v.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: