fredag 13 juni 2008

Holland vinner inte EM

Jag är lite bold, och lägger ut det. Holland har haft maximal tur i de senasate matcherna. Det jämnar alltid ut sig i fotboll. Man kan ta sig igenom en turnering med viss obalans där man har haft mer tur än otur, men den obalansen har en gräns. Hollands konto är slut. Nån gång i kvarts- eller semifinalen, eller självaste finalen, kommer man få tillbaka oturen som drabbat motståndarna, och därför vinner de inte EM.

Men att det går bra för Holland just nu är såklart inte bara en slump. Van Basten utnyttjar lagets potential till fullo. Försvaret är inte den allra bästa, så han kör med anfall som bästa försvar. De gör det de är bra på, helt enkelt, samtidigt som många unga italienare får stanna hemma eller på bänken, och Domenech envisas med att hålla Makelele kvar på plan, till och med när han ligger under med två mål. Han väljer att ligga kvar på två defensiva mittfältare. Han tar ut Malouda istället. Helt fel.

Och Henrys miss i friläget är bara för dåligt.

Straffen som uteblev var en del Hollands maximala tur.

Annars var det ur den neutrale åskådarens synpunkt en härlig EM-dag. Fantastisk dramatik i första matchen, aggressiv och offensiv i den andra. Gruppen har också visat sig vara den där det mest oväntade händer. De två favoriterna ligger längst ner, och det är ingen slump. Siffrorna har varit i överkant, men det har blivit en kamp mellan de pigga och de trötta. Ganska givet vilka som går vidare ur den kampen.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: