lördag 14 juni 2008

Lagerbäck och Rossetti

I sådär 36:e minuten kändes det som att Lagerbäck är ett geni. I den 66:e kändes det som att han är en sopa. I den 86:e kändes det som att jag har tappat all respekt för karln.

Han försökte totaldeffa mot Spanien i 45 minuter, med den givna utgången att spelarna skulle skyfflas runt som boskap, olé-style, och därmed få slut på alla krafter. När de sen blev det envisades han med att avvakta med byten så länge som möjligt. Målet kom därför inte helt ologiskt, även om man med nöd och näppe var nära på att komma undan ändå. Jag köper inte att Sverige hade kontroll. Ett lag som var så inkapabel att handskas med boll med tio minuter kvar är dömt att misslyckas.

Marcus Rosenberg var bedrövlig. Det är okej att han inte skapade nåt, men han borde ha utnyttjat sin fart, gjort vad som helst för att störa de spanska backarna lite. Och när han väl fick sina chans att löpa på bollar agerade han passivt och klumpigt.

I den andra matchen tyckte jag att Rossetti dömde klart till Rysslands fördel. Den ryska segern var kanske inte så mycket att orda om, men så sjukt ineffektiva som de är hade Grekland kanske fått med sig en kryss om inte Mr Roberto gått på alla ryska filmningar, och om linjedomaren inte vinkat av Gekas på slutet. Jag tyckte nog inte att det var offside det där.

Räknar nu kallt med att Sverige går vidare igen. Ryssland är ineffektiva framåt och knappast överkomliga bakåt. Mot ett sånt lag ska Sverige kunna åtminstone kryssa, och det räcker.


För övrigt har nog de flesta redan förstått det vid det här laget, men morgondagens möte mellan Tjeckien och Turkiet kommer inte att avgöras på rankingspoäng vid oavgjort. Tydligen har Uefa vett nog att vara flexibla och fixa straffar nu när möjligheten ändå finns (hade varit annorlunda om lagen redan mötts tidigare och fått identisk resultat i efterhand).


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: