lördag 26 juni 2010

Inför: USA - Ghana

Förmodligen den mest ovissa av alla åttondelarna, och en repris från gruppspelet i förra VM, när USA behövde seger för att ha chansen på avancemang, men där Ghana vann det hela med 2-1.

Så långt i turneringen har USA levt upp till sina förväntningar spelmässigt, men inte resultatmässigt. De ser på så sätt allt annat än oslagbara ut, men frågan är om de inte kommer att växa nu när de har nått upp till det minsta som har förväntats av dem. Nerverna kan släppa och ett lag som lever så mycket på karaktär kan ha väldigt mycket att vinna på det.

Ghana?

Imponerar stort spelmässigt, men är på tok för dåligt på att göra mål. Båda målen så långt har kommit på straffsparkar, så det oroar en hel del. De kan mycket väl bli så att de rullar ut USA som de periodvis har gjort med alla sina motståndare i den tuffa Grupp D. Men klarar de av att göra något med det?

Luktar därför mycket kryss och då kan man undra hur lagen klarar av en straffsparksläggning. Inget av lagen har någonsin varit med om det i VM-sammanhang och det är svårt att tänka sig förutsättningarna. Hur fungerar till exempel de tekniska ghananerna mentalt i ett sånt läge?

Tips: 1-1, USA vidare på straffar (en vild gissning, men jag antar att det är fegt att lämna straffvinnaren därhän).

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer: