lördag 19 juni 2010

Utgången av Grupp D

Ghana hade nog varit nöjt med fyra poäng efter två matcher om någon frågat inför turneringen. Där står laget nu efter 1-1 mot ett Australien med decimerat manskap i drygt 50 minuter. Så som allt har utspelat sig kan det bli ett svidande uttåg i den sista omgången. Jag skulle tro att oddsen talar för det.

Mycket hänger nog på Australiens kämparanda. Den där utvisningen på Craig Moore på slutet hjälpte inte dem. De får nu möta Serbien utan Kewell, Cahill och denne Moore. Men om de kunde vara nära en seger mot Ghana med 10 man, så ska de kanske kunna fixa kryss mot Serbien.

Om det blir kryss mellan Australien och Serbien, räcker det eventuellt med uddamålsförlust för Ghana mot Tyskland. Beror lite på antalet mål i krysset eller förlustmatchen.

Att Tyskland slår Ghana är något jag räknar med, men större under har kanske hänt. Problemet är väl att Ghanas försvar inte imponerar. Det hade annars känts som ett bra läge att stå still och satsa på kontringar i en match där kryss garanterar avancemang.

Men vilken kalldusch det vore om Tyskland åkte ur. Ännu en påminnelse om att man inte ska ropa VM-guld efter premiärvinster mot halvdåligt motstånd.

Till sist vill jag uppmärksamma att den kroatiska diasporan till stor del har riktats mot Australien, och fortfarande finns det åtminstone ett par spelare med kroatisk påbrå i den australiska VM-truppen. Jag undrar om det kan fungera som tändvätska mot Serbien.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Inga kommentarer: