måndag 21 juni 2010

Uno a uno

* Vissa spelar i en egen liga. Kaká är en sån. Inte för att han är så sjukt bra nuförtiden som han var för 3-4 år sen, men det finns bara vissa spelare som kan armbåga en motståndare i bröstet, få en andra varning, och sen ha en rasande Anders Andersson på TV4 bakom sig. Skåningen menar att det är skandal och att det är en naturlig reaktion när en spelare kommer emot en. Vet inte var han får det ifrån. Det var förstås en vidrig filmning från ivorianen, men att armbågen ändå satt där längre ner är det ingen tvekan om, och då är inte en varning obefogad. Men det mest väsentliga är att det finns inte en chans i hela världen att någon hade stött upp bakom ivorianen i det omvända läget. Då hade han varit dussinliraren från Afrika som inte kunnat kontrollera sig mentalt.

* Johanna Frändén har nu satt upp sig själv på min persona non-grata-lista. Jag tyckte att hennes blogg på Sportbladet om Zlatan och Barca var underhållande och bra, men idag stod hon i SVT:s studio och förklarade att det här med filmningar är en nationalsport i Italien, apropå DDR mot NZ. Alltså, Frändén, som jobbar med att bevaka Barcelona i La Liga, har mage att stå där och tala om filmningar i ett annat land. Fantastiskt.

* Elfenbenskusten la nog krokben för sig själva med det där brassebråket. Man har redan fixat så att Brasilien är utan Kaká mot Portugal, förmodligen även utan Elano. Brasilien behöver bara kryss i sista för att vinna gruppen och med ett sämre lag kommer de kanske inte ens att kunna vinna om de vill. En vinst mot Portugal gynnar alltså ivorianerna. Det kan dessutom finnas en bitterhet mot elefanterna hos brassarna, som gör att de kanske medvetet går med på en tyst överenskommelse med sina gamla kolonialherrar om att kryssa. Nej, Svennis & Co är med 90% säkerhet borta från VM. Till och med om Nordkorea skulle skrälla och få kryss mot Portugal kommer då Brasilien att istället redan vara klar gruppvinnare inför sista och lägga sig mot Portugal, som då slutar på fem poäng. This shit ain't happenin'.

* Haha, Nya Zeeland! Uno a uno.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Jakob sa...

Även Aftonbladets Simon Bank försvarar Kaka, men utan att ha sett situationen i efterhand (givetvis inte medräknat massa repriser under matchens gång)så håller jag med dig. Att sätta en armbåge i bröstbenet på en spelare bör inte bara göra jävligt ont på motspelaren utan är givetvis också ett gult kort. Vare sig man är en valpögd och frikyrklig Brasilianare eller inte.

Hossein Nayebagha sa...

Mm, jag följer deras blogg så jag såg det. Jag kan köpa att någon försvarar Kaká, men det blir ju lite av en fråga om hur starkt man försvarar honom. Jag har sett situationen en gång till efter att jag skrev blogginlägget och tycker fortfarande inte att det finns något som bevisar att det var omedvetet eller "ingenting".