tisdag 27 juli 2010

18. Slovenien

Gjorde sitt andra VM, vilket inte är illa pinkat med tanke på att landet bara har kvalat till turneringen fyra gånger.

Man tog också den första poängen och den första segern. Men ute på plan var det inte så mycket att titta på bortsett från den inledande halvtimmen i andra matchen mot USA.

Mot Algeriet svarade man för en av de sämsta matcherna i turneringen, och hade en hel del tur i form av en målvaktstabbe och en väldigt onödig utvisning för algerierna.

Mot USA väntade nog många av oss att det skulle bli torsk med tanke på hur illa det såg ut mot nordafrikanerna. Men det blev en rivstart och med 2-0 i halvtid var det nog många som försökte spela några hundralappar på slovensk avancemang från grupp C.

När matchen var slut stod det 2-2 och det var nästan de vitgröna som hade anledningen att vara nöjda med tanke på att USA rånades på ett frisparksmål.

Med ena steget i åttondelen kändes det ändå lovande att möta ett England som fått väldigt mycket grus i maskineriet och var piskat att vinna. Det kanske hade gått om man inte så tidigt gett engelsmännen det förlösande ledningsmålet.

Men det var väl aldrig riktigt något snack om att man var för dåliga för att gå vidare på egen styrka. Sånt är livet för en liten skidnation.

Siffror:

1 vinst
1 oavgjord
1 förlust

3 gjorda mål

3 insläppta mål

---

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer: