söndag 11 juli 2010

Luis Suárez

Blev ordentligt irriterad när jag märkte att hela arenan buade varje gång Luis Suárez fick tag i bollen. Väldigt synd att han inte nätade.

I efterhand blir det ännu svårare att lida med Sydafrika för deras historiska "fiasko". Jag förväntade mig aldrig ens att det här skulle bli en sån stor grej när det väl hände. När Suárez stoppade bollen på mållinjen med händerna.

Men en stor del av världen tycker att det är en kontroversiell fusk. Uppenbarligen.

Är det då också "fusk" att fälla en spelare så att han inte kommer till avslut?

Stefan Schwarz kanske borde ha blivit utbuad på Rose Bowl under bronsmatchen. Han tog ju nämligen ett rött kort för laget när han desperat fällde en rumän under förlängningen av den klassiska kvartsfinalen.

- Men det är ju annorlunda, Suárez gjorde det han gjorde precis framför mållinjen, det är ingen tvekan om att det blivit mål annars.

Jaha... Så om Schwarz hade varit bombsäker på att det rumänska anfallet skulle leda till mål, då skulle han avstå från att ta frisparken?

Ja, ni ser hur absurt det hela låter.

Kalla Messi för fuskare om ni vill (själv gillar jag handsmål, de är listiga), men Suárez är inte mer fuskare än någon annan. Han visste att vad som än hände så fick inte bolljäveln gå in i mål. När han inte nådde den med skallen, tog han till händerna.

Några minuter senare är han medveten om att om Asamoah Gyan mot förmodan skulle missa straffen så är han borta från sitt lands största fotbollsmatch på 40 år. Ändå blir han glad som ett litet barn när Gyan faktiskt missar straffen, och reagerar precis på samma sätt som han normalt gör när han nätar. Det kan vi kalla för en lagspelare. Med tanke på hur egoistiska spelarna brukar vara nuförtiden är det väldigt beundransvärt. Nästan så att man bölar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: