måndag 5 juli 2010

Top 10 fånigaste namnen

Då har vi tittat på de snyggaste namnen... Dags att titta på de fånigaste.

Ta listan med en nypa salt och bli inte lack om du råkar dela för- eller efternamn med någon av spelarna. Kom ihåg att det aldrig skulle kunna göras något seriöst med rubriken "top 10 fånigaste namnen i VM". Att kalla olika namn för fåniga betyder inte att de per automatik är förkastliga.

1. Steve Cherundolo (USA)
Det är nåt i mig som blir lite irriterad varje gång en svensk kommentator uttalar den här mannens namn. "Tjerindöoulöe". Svårt att förklara. Låter som att det kan ha varit ett okej namn en gång i tiden som har amerikaniserats sönder till något plastigt.

2. Gervinho (CIV)
Give me a fucking break.

3. Sebastien Squillaci ()FRA
Slog igenom med Monaco i deras succésäsong ute i Europa 2003-04. Ända sen dess har jag aldrig kunnat acceptera Squillaci och hans namn. Det är som ett dåligt skämt som går ut på att förfranska VM 90-legenden Salvatore Schillacci.

4. Cacau (GER)
Kaká-plagiat?

5. Georgios Samaras (GRE)
Låter som något en fantasifull (eller inte) tolvåring skulle komma på om man bad honom komma med ett grekisktlåtande namn.

6. Yuki Abe (JPN)
Vafan? Det finns bara en Abe och det är Cagliarilegendaren Nelson "Abe" Abeijon.

7. Andre Ooijer (NED)
Ett perfekt bidrag på så sätt att den bara är lite fånig och inte så mycket mer.

8. Shane Smeltz (NZ)
Shane smells, typ.

9. Vladimir Stojkovic (SRB)
Vad är detta? En målvakt som kallar sig för Stojkovic? Känns som en opassande avvikelse med tanke på trequartistakonstnären Dragan Stojkovics och hans historia. Kan inte ta mannen på allvar.

10. Fernando Muslera (URU)
Vettefan alltså, saknar flyt... Känns lite påhittat och är allmänt inte så snyggt.


Bänk: Hugo Lloris, Chris Wood (Chris Woods?), Morgan De Sanctis (fisförnäma typer som vill distansera sig från den italienska vokalpöbeln med en snobbis -s på slutet), Aldo Bobadilla (dagisungarna will love it), Tim Wiese (Arne Weise, typ).

Följande spelare är diskade för att de var med på listan för fyra år sen (en stor majoritet spelar faktiskt även i årets VM): Tranquillo Barnetta, Landon Donovan, Maxi Rodriguez, "Vince" Grella, Maxi Rodriguez, Richard Kingson, Arne Friedrich och Scott Chipperfield.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: