måndag 19 juli 2010

28. Algeriet

Tillbaka efter 24 år och åker nog hem med blandade känslor. Det blev inga mål, men trots allt en poäng mot stora England.

Algeriets första match mot Slovenien var riktigt dålig. Det var då den sämsta matchen som hade spelats och kanske är den fortfarande en het kandidat nu när alla är slutspelade. Det var det som gjorde mig så oerhört förvånad när de båda lagen tog poäng i sina kommande matcher.

Det kändes i alla fall som att de låg aningen närmare en seger, och hade Sienamannen Ghezzal inte visat ut sig själv på det där klantiga sättet, så vet vi aldrig vad som hade hänt. Kanske hade de, med facit i hand, rentav kunnat avancera.

Mot England gjorde man ingen stormatch, men förutsättningarna var ju annorlunda, och man lyckades åtminstone stänga igen för storfavoriten.

Den sista matchen mot USA var lagets bästa. Media ansåg att det passade dramaturgin bäst att i efterhand beskriva det hela som USA:s kamp mot det där förlösande målet som till slut kom genom Landon Donovan, men sanningen är ju att Algeriet där hade sylvassa motattacker under hela matchen och hade mycket väl kunnat vinna med 1-0.

Och innan domaren blåste av matchen lyckades han felaktigt visa ut kaptenen Yahia som var framme för att få bort sina arga lagkamrater. På nätet noterades detta av många fotbollssupportrar, men på TV sket de i det. Svt svartmålade Yahia som en spottare och Pops brydde sig aldrig om att korrigera det. Jag har sjukt svårt att se något liknande hända med en engelsman eller holländare.

Nåja, som sagt... Det slutade mycket bättre än vad man anade efter den första matchen. Man slutade ju till och med före den gamla kolonialmakten Frankrike i rankingen. Bara en sån sak...

Siffror:

0 vinst
1 oavgjord
2 förluster

0 gjorda mål

2 insläppta mål

---

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: