söndag 4 juli 2010

Top 10 snyggaste namnen

Såja, dags att köra lite topplistor som vanligt, och vi börjar med top 10 snyggaste namn (i VM 2010, såklart). I och med att detta fanns både under EM 2008 och VM 2006, ryker alla spelare som har varit med på listorna tidigare. Därtill måste spelaren ha spelat i VM på allvar, annars känns det lite brödigt. Som vanligt gäller även att brassar och portugiser är diskade på grund av sina överlånga namn eller artistnamn som inte är så jämförbart i sammanhanget.


1. Carlos Carmona (CHI)
"And I'm not sorry for the things I do, my brain is stuck from shooting glue, I'm not sorry for the things I do, Carbona, not glue". Nej, det är inte för att hans namn sätter ihop Ramones-låtarna "Carbona Not Glue" och "Ramona". Det råkar bara vara den perfekta kombinationen mellan det eleganta och det tuffa. Och det bästa med Regginamittfältaren är att han är bara 23 år och spelar i Serie A. Förhoppningsvis får vi följa honom nära under ytterligare ett decennium eller så.

2. Benoit Assou-Ekotto (CMR)
En karaktär från Premiership som tydligen ska vara något av en bad boy, på så sätt att han skiter i allt och alla och är väldigt öppen med att han bara spelar i Spurs för pengarna. Jag beundrar hans uppriktighet och hans förnamn särskilt känns så passande när han linkar runt lite halvdrygt på planen. Annars är det bara snyggt, basta.

3. Madjid Bougherra (ALG)
Vet inte vad det är med den delen av Nordafrika, men de verkar vara fantastiska på att få till coola namn. 12 år efter Marockos senaste framträdande i VM har Algeriet visat vägen igen.

4. Angel Di Maria (ARG)
Svårt att säga så mycket denna. Den är väl bara cool?

5. Carlos Bonet (PAR)
Sydamerikaner med franska namn. Gotta love it.

6. Jean Beausejour (CHI)
Elegant och coolt som fan med tanke på att han representerar ett icke-franskt lag, men får lite minus för att saknaden av språkblandning som kollegan ovan.

7. Martin Palermo (ARG)
Jag är ett stort fan av folk vars efternamn är detsamma som diverse kända städer, liksom (ofta) spanskspråkiga som heter Martin i förnamn.

8. Kalu Uche (NIG)
Karaktäristiskt.

9. Makoto Hasebe (JPN)
Vet inte vad det är som låter så bra med detta. Det är inte så att jag generellt är svag för japanska namn, men den här...

10. Milan Jovanovic (SRB)
Juggenamnen var en av många saker som gjorde att jag diggade deras landslag som fan för 20 år sen. Den här serbiska upplagan är lite sisådär, men det här bidraget är väl rätt klockrent?

Bänk: Diego Lugano (URU), Victor Obinna (NIG), Robert Vittek (SVK)



Följande spelare från detta mästerskap diskade för att de varit med på listan i EM eller VM: Javier Mascherano, Miroslav Klose, Joris Mathijsen, Ricardo Osorio, Sulley Muntari, Steven Gerrard, Aruna Dindane, Fabio Cannavaro, Carlos Tevez, Mauro German Camoranesi, Carlos Marchena.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Jakob sa...

Jag vet inte om "hårdhet" är med bland kriterierna på listan, men om så är fallet så har jag svårt att se varför Herculez Gomez inte är med. I övrigt är David James riktigt tufft, Nwankwo ett häftigt förnamn, och hela Franska landslaget fullt med örongodis; Carasso, Ribery, Reveillere ("Vaknaren"!), Gignac...

Hossein Nayebagha sa...

Jag kommer ha en sista kategori för namn som varken är snygga eller fåniga, t ex 'hårda'.

Reveillere är ett otroligt snyggt efternamn, och jag hade till och med honom på listan, men mindes till slut inte ens om han gjorde något inhopp. Men han hade ändå bara fått sitta på bänken eftersom hans förnamn ger minuspoäng.

Ribery var diskad för att han var med för 4 år sen, men man har nog ändå tröttnat på hans namn vid det här laget.

David James? Känns väl mer sådär snobbigt än tufft?

Sjukt grej förresten att han är 40 år. Kunde inte tro det när jag såg det, men det låter ju vettigt egentligen.